GameCamp 2017: 3 Peliä

Tiimi: Hannes Salo (ohjelmoija) – Teki kaiken

Graafikoiden puutteen takia päätin tehdä pelejä täysin itsenäisesti. Muutamien eri kokeiluiden ja perehtymisten ohella sain tehtyä 3 yksinkertaista local multiplayer peliä. Näiden pelien tekemisessä kesti noin 2 viikkoa per peli. Pelit ovat ohjaimilla pelattavat ja niitä voi pelata yhteensä 4. Teoriassa pelit on kyllä tehty tukemaan kahdeksaakin pelaajaa. Niissä on myös jonkin verran lisäkehitys potentiaalia. Grafiikka on hyvin yksinkertaista mutta näyttää hyvältä, muutamia vaihdettavia Unity perus-assetteja lukuunottamatta.

Laser Taisto

Laser Taistossa pelaajat lentävät ympäriinsä ja yrittävät osua toisiinsa lasereilla. Lasereita voi ampua suht nopeaan tahtiin mutta ne kulkevat aikakin hitaasti joten niitä ehtii hyvin väistää. Laserit myös kimpoilevat seinistä ja omiin lasereihin voi myös kuolla. Pelissä on siis tavallaan tarkoitus rajoittaa toisen pelaajan liikkumismahdollisuuksia ja täyttää kentä lasereilla! Laserit on tehty partikkeliefektien kautta. En keksinyt yksinkertaista tapaa saada laserit kimpoilemaan toisistaan joten ne kulkevat toistensa läpi.

 

Blob Blaster

Blob Blasterissa joka pelaajalla on oma “maali” ja tykit sen sivuilla. Tykeillä voi ampua palloja joilla on tarkoitus osua toisten pelaajien maaleihin. Pieniä palloja voi ampua nopeaan tahtiin tai sitten pitää ampumisnappia pohjassa kasvattaakseen isompaa palloa. Kun omaan maalin on tullut tarpeeksi palloja niin pelaaja häviää ja pelaajan paikalle tulee seinä. Ideana oli saada jonkin verran taktisuutta peliin tekemällä isoista palloista voimakkaampia. Nykyisellään peli on kuitenkin aika kaoottinen, sitä voisi ehkä vielä muokata hidastamalla ampumisnopeutta hiukan. Yllätyin hiukan että Unity jaksoi pyörittää suuria pallomääriä ilman ongelmia, sillä useimmiten aina tulee ongelmia.

 

Multiplayer Pinball

Multiplayer Pinball on nimensä mukaisesti moninpelattava flipperipeli. Kentän keskelle syntyy lyhyin väliajoin uusi pallo joka singahtaa ympäriinsä. Pallon osuessa pelaajan maaliin pelaaja eliminoitu ja hänen paikkansa korvataan seinällä. Tällöin myös pallo uudestisyntyy keskipisteseen. Näin pelissä pallot jatkuvasti lisääntyvät kunnes kenttä on niitä pulloillaan! Kenttä on 8 pelaajalle suunniteltu oktagoni. Tein kuitenkin alkuun kaiken 4 pelaajalle sopivaksi joten yhdessä versiossa on 4 paikkaa ja muut ovat valmiiksi korvattu seinillä. Toisessa versiossa on kaikki kahdeksan paikkaa mutta jokainen pelaaja ohjaa kahta maalia (neljää flipperiä).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *