GameCamp 2017: Greedy Sky Serpent

Greedy Sky Serpent on twin-stick shooter -tyylinen 2D-peli PC:lle. Pelissä ohjataan lohikäärmettä ja taistellaan erilaisia vihollisia vastaan. Ohjaamiseen voi käyttää sekä hiirtä ja näppäimistöä että Xbox-ohjainta. Pelin läpipelaaminen kestää n. 15 minuuttia.

Peli jakautuu vuorokaudenaikojen mukaan neljään “tasoon”: aamuun, päivään, iltaan ja yöhön. Näistä jokaiseen liittyy omanlaisiaan vihollisia. Aamuisin kohdataan “aikaisia lintuja”, päivällä mukaan tulevat aarnikotkat, illalla aaveet ja yöllä luurangot. Näiden lisäksi pelissä on pikkuvihollisina lentäviä silmiä sekä jokaisen tason lopussa pomotappelu feeniksiä vastaan.

Pelissä kerätään pisteitä vihollisia tappamalla. Taistelu tapahtuu pääsääntöisesti ampumalla. Viholliset lisäksi pudottavat pronssi-, hopea- ja kultakolikoita, joita keräämällä pelaaja voi kasvattaa häntäänsä. Hännän pituus taas vaikuttaa pelaajan HP:n määrään ja toimii myös pistekertoimena. Pelissä on myös “berserk-moodi”, joka kuluttaa pelaajan häntää, mutta jonka aikana pelaaja on vahingoittumaton ja voi koko kehollaan tehdä vahinkoa vihollisiin.

Tiimimme koostui kolmesta ohjelmoijasta ja yhdestä graafikosta. Olemme kaikki toisen vuoden opiskelijoita, kolme neljästä pelipuolelta, joten päätimme tehdä vain yhden pelin. Kaikilla koodareilla ei kuitenkaan ollut kovin paljoa kokemusta pelien tekemisestä Unityllä ja graafikoita tiimissä oli vain yksi. Toisaalta tiimillä myös on kokemusta työmäärien aliarvioimisesta, joten pelin mittakaava pyrittiin pitämään maltillisena. Joitain suunniteltuja ominaisuuksia jäi kuitenkin puuttumaan. Ääniä pelissä ei ole lainkaan ja myös highscoretallennuksen toteutusta alettiin miettiä turhan myöhäisessä vaiheessa.

Peli-idea syntyi yhdessä ideoinnin tuloksena. Alkujaan mietimme Asteroidsin ja/tai matopelin kaltaista peliä, mutta hiljalleen projekti alkoi muistuttaa enemmän yksinkertaista shoot ‘em upia. Töitä tehtiin arkisin koululla käytännössä miltei joka päivä.

Tekijät: Max Louhio, Veera Tikkamäki, Antti Tuomisto, Jutta Urama

Lataa peli

Kontrollit:
WASD/left stick: liiku
Hiiri/right stick: tähtää
LMB/right bumber: ammu
RMB/space/A: berserk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *