GameCamp 2017: Polly

DoubleFruit tiimin jäsenet:

Penuel Rantakangas (Ohjelmoija ja graafikko) – Vastuullinen ensimmäisen tutoriaali kartan, vihollisten ja aseiden grafiikoista, sekä varsinaisen käyttöliittymän (valikot ja peli UI) grafiikoista ja efekteistä. Toimi myös pää ohjelmoijana ja oli vastuussa kaikista pelin mekaniikasta.

Jonas Forsman (Graafikko) – Vastuullinen ensimmäisen varsinaisen kentän grafiikoista ja efekteistä.

Polly

Pelin idea lähti mobiilipeli Fruit Ninjan yhdistämisestä 3D shooterin tapaiseen maailmaan arcade tyylillä. Tarkoituksena oli siis tehdä arcade tyylinen ammunta peli, jossa pyritään jousipyssyllä ampumaan mahdollisimman monta hedelmää ja täten kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ennen kuin hedelmä lauma koituu liian suureksi ja pelaaja menehtyy. Ryhmämme koostui kahdesta TAMKin opiskelijasta. Pyrimme tuomaan projektissa näkyville vahvuuksiamme, molemmat ryhmän jäsenet ovat pääsääntöisesti graafikkoja. Halusimme kuitenkin haastaa itseämme projektissa ja otimme tavoitteeksi ohjelmoida projekti itse, jotta voisimme tämän kautta myös harjaannuttaa muita taitoja grafiikan lisäksi.

 

Työtä teimme pääosin TAMKin tiloissa mediapoliksella, koska kaivatut mallinnusohjelmat olivat siellä käytössämme ja ryhmän jäsenet jakoivat mielipiteen, että työstäisimme siellä projektia. Teimme työtä myös etänä, jos olosuhteet vaati sitä. Projektin tultua päätökseen olimme saaneet aikaiseksi toimivan pelin mekaanikkoineen. Joitain asioita jäi puuttumaan, joita olisimme halunneet implementoida, kuten highscoret pelaajille ja joitain valikko asetuksia. Mutta olemme kuitenkin ryhmänä tyytyväisiä, kuinka paljon saimme aikaiseksi varatussa ajassa.

Peli ytimessään on aalto pohjainen ensimmäisen persoonan ammuntapeli ja koostuu yhdestä tutoriaali kentästä, jossa voi harjoitella ampumista, joka muotoutuu loppupäästä sitten varsinaiseksi kentäksi, jossa vihollisia tulee aaltoja kerrallaan. Viholliset koostuvat eri hedelmistä, kuten meloneista, banaaneista ja omenoista. Hedelmillä on eri ominaisuuksia kuten vaihteleva nopeus. Tehtävänä on selvitä mahdollisimman monta vihollis aaltoa ja täten kerätä pisteitä siihen asti, että pelaaja menehtyy. Toinen kenttä sijoittuu avaruusalukseen ja pelin idea on sama.

Ensimmäisen tason mallit on tehty Blenderissä. Jonas mallinsi avaruustason, mallit tehtiin 3Ds Maxilla. Ensin tehtiin low poly mallit, joista rakennettiin high polyt. Normal mapit beikattiin suurimmaksi osin xNormalissa, mutta joissain malleissa oli tarvetta käyttää Substance Painter 2:ta. Diffuse ja emission mapit tehty photoshopissa.

Kontrollit:

WASD – Liikkuminen

Hiiri – Tähtääminen

LMB – Ampuminen

Välilyönti – Hyppy(seinän kautta tuplahyppy)

 

DOWNLOAD GAME

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *